Διάχυση

Ημερίδες

 1. Ημερίδα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καταφυγίου με τίτλο: «Αειφορική χρήση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Καταφύγι Κοζάνης, 17-18 Αυγούστου 2013.
 2. Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την αγροτική επιχειρηματικότητα (FARMSUP) του ΙΜΕΔΕ με τίτλο: «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρηση σου», Ναύπλιο 15 Οκτωβρίου 2013.
 3. Ημερίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΚΕΚ με τίτλο: «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες Οι «σπόροι» που φυτευτήκαν & προτάσεις για να «καλλιεργήσουμε» το μέλλον», Ερμούπολη – Σύρος Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013.
 4. Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος με τίτλο: « Γενετικοί Πόροι: Η Ελλάδα μπροστά στην πρόκληση εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια στην Ε.Ε.», Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2013.
 5. Ημερίδα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά με τίτλο: «Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά: διατήρηση, αναπαραγωγή, καλλιέργεια, αξιοποίηση», Πεντάπολη Σερρών 22 Ιανουαρίου 2014.
 6. Ημερίδα Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας (με θέμα «Ένωση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας: η συνέργεια που θα κατακτήσει τις Ευρωπαϊκές αγορές») με τίτλο: «Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Μια πρώτη συγκομιδή», Θεσσαλονίκη-AGROTICA, 1 Φεβρουαρίου
 7. Ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδα-Ισμαρίδα (με θέμα «Υγρότοποι και γεωργία: συνεργασία & ανάπτυξη») με τίτλο: Διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών, Κομοτηνή, 3 Φεβρουαρίου 2014.
 8. Ημερίδα του ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ (με θέμα «ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ») με τίτλο: Διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών, Τραϊανούπολη, Έβρος, 26 Φεβρουαρίου 2014.
 9. Ημερίδα του Δήμου Λαγκαδά και της ΚΟΙΝΣΕΠ «Μυγδονία» (με θέμα «Ελληνικά Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά: ένα βήμα μπροστά») με τίτλο: Διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών, Λουτρά Λαγκαδά, 9 Μαρτίου 2014.
 10. Ημερίδα του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυκής- Ποταμιάς του Ν. Θεσπρωτία (με θέμα «Εναλλακτικές μορφές αγροτικής καλλιέργειας») με τίτλο: Διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών, Ποταμιά του Ν. Θεσπρωτία, 15 Μαρτίου 2014.
 11. Ημερίδα του Α. Σ. ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ (με θέμα «Εναλλακτικές μορφές αγροτικής καλλιέργειας») με τίτλο: Διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών, Καβάλα, 27 Μαρτίου 2014.
 12. Ημερίδα των Α.Μ.Κ.Ε. Συν τοις Άλλοις, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παγγεραγωτικός» με τίτλο: «Ελληνικά Αρωματικά φυτά και Αιθέρια έλαια: Παραγωγή και εμπορία», Παπάδο Γέρας, Λέσβος, 4 Μαίου 2014.
 13. Ημερίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (με θέμα: «Η άλλη Θεσσαλονίκη» Η ένταξη της υπαίθρου στην τουριστική εμπειρία του City Break) με τίτλο: «Αξιοποίηση των Ελληνικών Αυτοφυών Ειδών σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού», Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, 8 Μαίου 2014.
 14. Ομιλία στις «Ημέρες γαστρονομίας 2014» με τίτλο: «Culinary botany: Αρωματικά φυτά και βότανα της Ελλάδας», Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, 11 Μαίου 2014.
 15. Ομιλία στο 1ο Forum Φαρμακοποιών (με θέμα: «Φαρμακείο και Εναλλακτικές Θεραπείες») με τίτλο: Ελληνικά Αρωματικά Φυτά και Καρποί: Εναλλακτικές Καλλιέργειες και Αξιοποίηση των Παραγόμενων Προϊόντων, Αθήνα 1 Ιουνίου 2014.
 16. Διημερίδα του ΥΠΠΑΤ (με θέμα: «Η συμβολή των αρωματικών, αρτυματικών & φαρμακευτικών φυτών στην αγροτική ανάπτυξη και την εθνική οικονομία») με τίτλο: «Διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών αυτοφυών ειδών», Αθήνα 3 και 4 Ιουνίου 2014.
 17. Ομιλία στην ημερίδα του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης (με θέμα: «Καινοτομία & χρήση νέων τεχνολογιών στη γεωργική παραγωγή – Η περίπτωση των Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας & των Αρωματικών Φυτών») με τίτλο: «Διατήρηση και Αξιοποίηση Αυτοφυών Αρωματικών  Ειδών της Ελληνικής Χλωρίδας», Κοζάνη, 20 Οκτωβρίου 2014.
 18. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων («13ο «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα»), με τίτλο: «Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος των Κρουσσίων και η ιστορία του στα 15 χρόνια λειτουργίας», Αθήνα,  9 Νοεμβρίου 2014.
 19. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΚΟΙΝΣΕΠ Τσάι «Ολύμπου Νέκταρ», με τίτλο: Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά: διατήρηση, αναπαραγωγή, καλλιέργεια, αξιοποίηση, Ελατοχώρι Πιερίας, Πέμπτη  11 Δεκεμβρίου 2014
 20. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας (ΕΑΦΦΕ) και Φαρμακευτικά Αρωματικά Φυτά Ανατολικής Πελοποννήσου (ΦΑΦΑΠ), με τίτλο: Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Μία πρώτη συγκομιδή, Ναύπλιο, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014.
 21. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης : «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά» : του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, με τίτλο: Διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, Κύπρος, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2015
 22. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Ελληνικοί βοτανικοί Κήποι» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης», με τίτλο: Ελληνικοί Βοτανικοί Κήποι: εκτός τόπου διατήρηση και αξιοποίηση της Ελληνικής Χλωρίδας, Αθήνα, 30 Μαρτίου 2015
 23. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά», της Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με τίτλο: Διατήρηση και αξιοποίηση αρωματικών αυτοφυών ειδών της ελληνικής χλωρίδας, Λεκάνη Ν.Καβάλας, 4 Απριλίου 2015.
 24. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Καλλιέργεια, Μεταποίηση και Εμπορία Αρωματικών/Φαρμακευτικών Φυτών: Μία πιο Ολοκληρωμένη Προσέγγιση», της : ΕΑΦΦΕ, Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιάς, με τίτλο: Διατήρηση και αξιοποίηση αρωματικών αυτοφυών ειδών της ελληνικής χλωρίδας, Πλατανιά, Χανιά, 15 Μαΐου 2015
 25. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, Νέες Δυνατότητες Καλλιέργειας και Οφέλη για την Τοπική Κοινωνία», του : ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, με τίτλο: Αγροτική Έρευνα και Επιχειρηματικότητα: Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, Καστοριά, 21 Ιουνίου 2015
 26. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Xλωριδικός πλούτος των Κυκλάδων» του Ευγενιδείου Ιδρύματος, με τίτλο: Χλωριδικός πλούτος των Κυκλάδων: πιλοτικές καλλιέργειες, Σίφνος, 20 Αυγούστου 2015 και Σίκινος, 21 Αυγούστου 2015.
 27. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Αμοργού», της ΚΟΙΝΣΕΠ Συνεργασία για την Αμοργό, με τίτλο: Αειφορική ανάπτυξη αυτοφυών φυτών της Ελλάδας: από τη φύση στο προϊόν, Αμοργός, 24 Σεπτεμβρίου 2015.
 28. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Δάσος Δαδιάς και δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα», του Κέντρου ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, με τίτλο Προστασία και αξιοποίηση των ελληνικών αρωματικών φυτών, Δαδιά, 16 Οκτωβρίου 2015
 29. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ, Έργο: 4204 – NATURAL AROMA, η Αρωματική Βιοποικιλότητα των Φυσικών Οικοτόπων», του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ, με τίτλο: Ex situ διατήρηση αυτοφυών αρωματικών φυτών στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, Θεσσαλονίκη, 30 Οκτωβρίου 2015
 30. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Δυνατότητες Ανάπτυξης στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης», του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, με τίτλο: Προστασία και αξιοποίηση των ελληνικών αρωματικών φαρμακευτικών φυτών: Καλλιέργεια και μεταποίηση, Παρανέστι, 3 Δεκεμβρίου 2015
 31. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Η αντιοξειδωτική δύναμη της φύσης στο οξειδωτικό στρες», Detrop και του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες Παράρτημα Υγείας και Αγροτικών Προϊόντων, με τίτλο: Με Νου, αρωματόκηπος και ευεξία: Δραστικά μείγματα καρπών και αρωματικών φυτών, Θεσσαλονίκη, , 27 Φεβρουαρίου 2016.
 32. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Πολλαπλασιαστικό υλικό, Καλλιέργεια, Μεταποίηση και δυνατότητες Εμπορίας», του Επιμελητηρίου Τρικάλων, με τίτλο: Αξιοποίηση Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Ειδών: δυνατότητες καλλιέργειας και προώθησης», Τρίκαλα, Πέμπτη 12 Μαϊου 2016.
 33. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης της έκθεσης του βιβλίου του John Sibthorp Flora Graeca, της Γενναδίου Βιβλιοθήκης με τίτλο: “ Προστασία και αξιοποίηση των Ελληνικών αρωματικών φυτών σε Βοτανικούς Κήπους” , Αθήνα 19 Μαΐου 2016.
 34. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας», της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα ΄Εβρου-ΔΑΟΚ Έβρου, με τίτλο: 1. Αξιοποίηση Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Ειδών: δυνατότητες καλλιέργειας και προώθησης, Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, 2. Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: από το χωράφι στο ράφι. Μεταποίηση και συσκευασία, Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, Αλεξανδρούπολη.
 35. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά» της Περιφεριακής Ενότητας Φωκίδος και του Δήμου Δωρίδος, με τίτλο: Προστασία και Αξιοποίηση της Ελληνικής Χλωρίδας: Βοτανικοί Κήποι, καλλιέργεια και μεταποίηση ΑΦΦ, εναλλακτικός τουρισμός, Λιδωρίκι, Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
 36. Ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Βελτιώνουμε το εισόδημα και την απασχόληση, αξιοποιώντας την αγροτική μας γη», του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με τίτλο Αρωματικά/Φαρμακευτικά Φυτά σε παραθαλάσσιες γαίες, Μεσολόγγι, Κυριακή 10 Ιουλίου 2016.

 

Σεμινάρια

 1. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενηλίκων του Τμήματος Δια Βίου Μάθηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τίτλο: «Καλλιέργεια αυτοφυών φυτών με ανθοκομική και αρωματική χρήση», Θέρμη 4-11-2009 έως 17-2-2010.
 2. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενηλίκων του Τμήματος Δια Βίου Μάθηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τίτλο: «Αξιοποίηση αυτοφυών φυτών με αρωματική χρήση», Θέρμη 17-3-2010 έως 6-6-2010.
 3. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΓΕΩΤΕΕ με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Καβάλα, 5 και 6 Απριλίου 2012.
 4. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο των Νέων Αγροτών Αργολίδας με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Κρανίδι Αργολίδας, 27 Απριλίου 2012.
 5. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Σύρος, 20-22 Μαρτίου 2013.
 6. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: «Εναλλακτικές καλλιέργειες – Αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά», Θέρμη Μάιος 2013.
 7. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Σαντορίνη, 30 Μαίου – 2 Ιούνιου 2013.
 8. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Νάξος – Αμοργός, 14-17 Ιουνίου 2013.
 9. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Σίφνος – Πάρος – Σύρος, 30 Ιουνίου – 8   Ιουλίου 2013.
 10. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανωγείων με τίτλο: «Καλλιέργεια και μεταποίηση ελληνικών αρωματικών φυτών», Ανώγεια Μυλοποτάμου, 26 Αυγούστου 2013.
 11. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Μήλος –Ίος 22- 27 Σεπτεμβρίου 2013.
 12. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η αξιοποίηση των Ελληνικών Αρωματικών Φυτών», Μύκονος – Τήνος- Άνδρος 4-11 Οκτωβρίου 2013.
 13. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: «Εναλλακτικές καλλιέργειες – Αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά», Θέρμη Νοέμβριος 2013.
 14. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με τίτλο: «Εναλλακτικές καλλιέργειες – Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά: καλλιέργεια, αναπαραγωγή, μεταποίηση και εμπορία», Χρυσούπολη Καβάλας 28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2013.
 15. Πρόγραμμα κατάρτισης του ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ Αλεξάνδρειας («ΤΟΠΣΑ ΑΞΙΑ»), με τίτλο: «Δυναμικές Καλλιέργειες (Αρωματικά Φυτά)-Τμήμα Αλεξάνδρειας», Αλεξάνδρεια 4,5,17 Απριλίου 2014 (Εργαστηριακά μαθήματα, Θέρμη 21-26 Απριλίου 2014).
 16. Πρόγραμμα κατάρτισης του ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ Αλεξάνδρειας («ΤΟΠΣΑ ΑΞΙΑ»), με τίτλο: «Δυναμικές Καλλιέργειες (Αρωματικά Φυτά)-Τμήμα Γιαννιτσών», Αλεξάνδρεια 10-11,14,27 Απριλίου 2014 (Εργαστηριακά μαθήματα, Θέρμη 31 Απριλίου -2 Μαίου 2014).
 17. Πρόγραμμα κατάρτισης του ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ Αλεξάνδρειας («Υποδράση 10.1-Επιμόρφωση (1 κύκλος)»), με τίτλο: «Καλλιέργεια και μεταποίηση ελληνικών αρωματικών φυτών», Θέρμη 7-11 Μαίου 2014 (Εργαστηριακά μαθήματα).
 18. Σεμινάριο κατάρτισης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου με θέμα «Ελληνικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: Τρόποι αξιοποίησης, αναπαραγωγή, καλλιέργεια, μεταποίηση», Αλεξανδρούπολη 15 Μαίου 2014.
 19. Σεμινάριο κατάρτισης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου με θέμα «Ελληνικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: Τρόποι αξιοποίησης, αναπαραγωγή, καλλιέργεια, μεταποίηση», Ορεστιάδα 16 Μαίου 2014.
 20. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΟΓΕΚΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ με τίτλο: «Διατήρηση και αξιοποίηση των ελληνικών αυτοφυών ειδών», Δράμα 20 Νοεμβρίου 2014.
 21. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Ηρακλείου με τίτλο: «Σεμινάριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών», Ηράκλειο, Κρήτη, 2 Μαρτίου 2015
 22. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Μεσσαράς με τίτλο: Σεμινάριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, Αμπελούζο του . Αμπελούζο του Δήμου Γόρτυνας, Κρήτη, 5 και 6 Μαρτίου 2015
 23. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΚΠΕ Αρναίας με τίτλο: Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στη γη του Αριστοτέλη, Αρναία, 24 Απριλίου 2015
 24. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων με τίτλο: Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, Λυκόβρυση Αττικής, 29 Ιουνίου 2015.